Què és el Grup de Biblioteques Catalanes Associades a la UNESCO?

El Grup de Biblioteques Catalanes Associades a la UNESCO va ser creat l’any 1995 per difondre els objectius de la UNESCO. Les biblioteques que actualment formem el grup a Catalunya i Balears tenim molt en compte la nostra funció social, educativa i integradora.

Fem difusió de les publicacions de la UNESCO i organitzem tota mena d’activitats per fer ressò dels dies, anys i commemoracions internacionals de les Nacions Unides. Així mateix, portem a terme diversos projectes d’innovació bibliotecària per donar resposta a la creixent diversitat cultural dels nostres municipis i als reptes globals del nostre planeta.

biblioteca-070120
St. Jordi 2016
playa-gava-estany-gava-barcelona-cataluna

Què és la Jornada Biblioteques Unesco?

Al llarg dels anys, el Grup de Biblioteques Catalanes Associades a la UNESCO (i anteriorment l’UNESCOCAT) hem impulsat diverses jornades professionals amb l’objectiu de ser un espai de trobada del col·lectiu bibliotecari i esdevenir un instrument eficaç al servei de les fites UNESCO.  

La darrera Jornada Biblioteques UNESCO es va celebrar l’any 2018 a Blanes sota el lema “La biblioteca, àgora de ciutadania”. Enguany, Gavà n’acull una nova edició amb el títol “Localitzant els ODS”.

Objectius

IMG_20180428_124109
ec206013-89c7-4809-8661-c64af8d983cd_alta-libre-aspect-ratio_default_0

Desenvolupament de la Jornada

La jornada es durà a terme en sessió de matí i de tarda, entre l’Espai Maragall i la biblioteca Josep Soler Vidal, i combinarà una part de debat especialitzat amb la intervenció de ponents del sector cultural, amb una segona part de tallers i activitats de caire participatiu.

Com a punt i final, i en el marc de les Jornades Europees de Patrimoni que se celebren el mateix dia, es podrà visitar el Parc Arqueològic Mines de Gavà o el Refugi antiaeri de la Rambla.

Organitzadors i col·laboradors

Organitzadors
La comissió de treball, liderada des de la Biblioteca Josep Soler Vidal de Gavà, està formada per:
Amb el suport de
Amb la col·laboració de